Blog

Een uniek kijkje achter de schermen bij BENZ Agency

In deze blog deelt het team van BENZ Agency regelmatig haar ervaringen. Zo krijg je een uniek kijkje achter de schermen bij ons artiestenbureau. Onze werkzaamheden zijn nooit saai. Als je met artiesten en op evenementen werkt maak je van alles mee. We hebben te maken met verschillende mensen, maar ook met techniek en weersomstandigheden. Daarnaast weten wij door onze jarenlange ervaring als geen ander wat de do’s en don’ts zijn als het op entertainment aankomt. Wij staan altijd klaar om je te adviseren over het boeken van artiesten, maar hier delen we alvast onze beste tips en weetjes.

Artiesten bedrijfsfeest boeken

Artiesten bedrijfsfeest boeken? Voorkom deze 6 valkuilen

We hoeven jou niet te vertellen dat de keuze van de juiste artiesten en de planning van de line-up essentiële onderdelen zijn van jouw event. Echter, er zijn enkele veelvoorkomende fouten waar we je graag voor behoeden, zodat jouw bedrijfsfeest een daverend succes wordt.

Bedrijfsfeest organiseren

Je bedrijfsdoelen bereiken met live entertainment, hoe dan?

Door met een bedrijfsevent een uitzonderlijke ervaring te creëren kun je mensen verbinden en zodoende groeien als bedrijf. Dit vraagt ook om een zorgvuldig samengestelde entertainment line-up. In deze blog lees je het hoe en waarom.

Nederlandse artiesten boeken

5 tips hoe je het meeste haalt uit Nederlandse artiesten boeken

Een artiest boeken is een flinke investering. Het bedrag varieert natuurlijk per artiest, maar het is absoluut geen pak melk die je bij de supermarkt koopt. Daarom in deze blog 5 tips uit de praktijk om optredens zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen.

Event trends 2023

3 event trends in 2023 waarbij het inzetten van artiesten belangrijk is

De wereld is volop in beweging en als event organisator móet je meebewegen. Om je alvast op weg te helpen lichten we in deze blog drie event trends toe die waarschijnlijk in 2023 een belangrijke rol gaan spelen Én hoe entertainment hier een bijdrage aan kan leveren.

Nieuw kantoor BENZ Agency

Verhuisbericht: een nieuw kantoor voor BENZ Agency

We zijn uit onze jas gegroeid, dus we betrekken een nieuw kantoor in Uden. Samen met event bureau Brand Connection, dat ook op dezelfde locatie wordt gehuisvest, creëren we één huis voor artiesten, entertainment en events.

Nieuwjaarsborrel organiseren

Nieuwjaarsborrel organiseren? 4 ideeën voor een origineel eindejaarsfeest

We trekken alvast aan de bel want nu is hét moment om een kerst- of eindejaarsfeest voor je bedrijf te organiseren. Doe wat inspiratie op in deze blog.

Checklist bedrijfsfeest organiseren

Checklist bedrijfsfeest organiseren: 5 stappen naar een geslaagde line-up

Je gaat weer een bedrijfsevenement organiseren, maar hoe ga je vorige edities overtreffen? Met dit stappenplan heb je hopelijk een vliegende start voor een mooie artiesten line-up.

Bedrijfsfeest organiseren

3 trends voor zakelijke evenementen en hoe je daar met entertainment op kan inhaken

Binnenkort een bedrijfsevenement op de planning? Om je alvast op weg te helpen delen we 3 trends die we zien bij zakelijke evenementen en hoe je met entertainment hierop kan inspelen.

Festival zomer

4 dingen waar we ontzettend naar uitkijken deze zomer

Nu de zon zich al veel heeft laten zien hebben we nóg meer zin in komende zomer vol met live evenementen. Waarom? Je leest het in deze blog.

Barry Hay boeken

Checklist festival organiseren: 6 stappen voor het boeken van festival artiesten

Tijd om aan de slag te gaan! Met deze 6 stappen vorm je een te gekke festival line-up.

Glennis Grace

Artiesten en hun verhalen: de kracht van storytelling voor merken en bedrijven

Naast het koppelen van artiesten aan events, zijn er ook legio andere mogelijkheden om hun verhalen in te zetten voor je bedrijf of merk. Lees er meer over in deze blog.

Blog Job Hogenbosch

6 weetjes over onze nieuwe collega Job: terug van weggeweest

Na twee stages is hij, nu officieel in dienst, weer terug bij ons! Tijd om deze oude bekende even aan je voor te stellen aan de hand van 6 weetjes.

Wolter Kroes PLUS BRICKS reclame

4 x waarom artiesten inzetten voor je merk-activatie effectief is

De EK acties en EK hits vliegen je om de oren tijdens de competitie, maar wist je dat deze twee een gouden combinatie zijn? Je leest in deze blog waarom!

Pascal Redeker boeken

Een knallende online vrijmibo organiseren voor je collega’s doe je zo!

In coronatijd toch samen met het team goed het weekend inluiden? Organiseer een knallende online vrijmibo met de tips in deze blog!

Online nieuwjaarsborrel

Zo luid je het nieuwe jaar in met een online nieuwjaarsborrel

In deze blog lees je vijf tips voor het organiseren van een knallende nieuwjaarsborrel, zodat je op afstand het nieuwe jaar kunt vieren.

Livestream events

Een online concert organiseren? Vermijd deze valkuilen

Een online concert organiseren is heel anders dan een ‘offline concert’. Lees hier welke valkuilen je moet vermijden.

Dinnershow bedrijven

5 praktische tips voor het organiseren van een livestream concert

Als in coronatijd evenementen niet door kunnen gaan en anderhalve meter de norm is, biedt een livestream concert uitkomst. Wij geven je 5 tips!

BENZ Agency tompouce

Artiestenbureau Tribe Boekingen blijft bouwen en wordt BENZ Agency

Per 1 september gaat Tribe Boekingen, voorheen in partnership met Tribe Company, zelfstandig verder onder de naam BENZ Agency.

Jeroen van der Boom boeken

5 redenen waarom live muziek (deze zomer) zo belangrijk is

Door de versoepelde corona maatregelen is er gelukkig weer perspectief deze zomer, maar wat is nu eigenlijk het belang van kleine events?

Nederlandse artiesten in coronatijd

Nederlandse artiesten boeken in coronatijd: wat kunnen we wél?

Vanaf 1 juni mogen er samenkomsten worden georganiseerd tot 30 personen. Daarom hebben wij een speciaal artiestenaanbod samengesteld.

Edwin Evers Band boeken

Het succes van de Edwin Evers Band: een feest der herkenning door top muzikanten

Een stijf uitverkochte 80’s clubtour en een verlenging in openluchttheaters. Lees hier wat de grote kracht van de Edwin Evers Band is.

Festival line-up boeken

Line-up voor je festival of feest gezocht? 4 uitdagingen en oplossingen

Je organiseert een festival of feest en zoekt een originele line-up. Dit zijn 4 uitdagingen waar je tegenaan loopt én onze oplossingen.

Stones Sessions in China

Stones Sessions tour in China: als een bullet train door binnen- en buitenland

Weer een droom die uitkwam voor de mannen van Stones Sessions: een tour door China. Lees in deze blog meer over dit avontuur.

Chiel van de Waerdt

7 weetjes over onze nieuwe collega Chiel: fan van Brabantse gezelligheid

Deze maand verwelkomden we onze nieuwe boeker Chiel van de Waerdt. Tijd om hem voor te stellen aan de hand van 7 weetjes. Klik hier om de blog te lezen.

Wat is Buma?

Wat is Buma en waarom moet je het betalen als je een artiest boekt?

Als je een artiest boekt voor je evenement moet je daarnaast ook Buma betalen. Klik hier en lees meer over Buma/Stemra en waarom je aan hen moet betalen.

Hugo Berends programmeur De Pul

Hugo Berends nieuwe programmeur bij De Pul Uden

Hugo Berends heeft zijn eerste maand als nieuwe programmeur bij De Pul in Uden erop zitten. Het was als thuiskomen, maar ook hectisch. Waarom? Klik hier om de blog te lezen.

Glennis Grace 2020

Glennis Grace in 2020, verder op de ingeslagen weg

De Whitney tribute van Glennis Grace in Ahoy Rotterdam is voorlopig de laatste in Nederland. Ze gaat zich in 2020 weer richten op eigen repertoire en andere plannen. Lees het in deze blog.

Woerdense VakantieWeek

Programmering festival Woerdense VakantieWeek

Wij zijn trots dat we weer de programmering mogen verzorgen voor de Woerdense VakantieWeek: een entertainment aanbod voor jong tot oud. Lees in deze blog wat zo bijzonder is aan dit evenement.

Vierdaagsefeesten Nijmegen

Programmeren voor Vierdaagsefeesten Nijmegen: hoe we blijven vernieuwen

Sinds 2015 denken we mee over de programmering van de Molenstraat en het Koningsplein tijdens de Vierdaagsefeesten. Ieder jaar blijven we op zoek naar verbetering. Lees hier meer.

Xander & Friends

Xander & Friends: uniek live totaalconcept op je evenement

Het publiek wil diversiteit en vermaak en daar bedacht Xander de Buisonjé een uniek concept voor.

Boomerang boeken

Artiest bedrijfsfeest boeken? 6 inspiratie tips

In deze blog lees je 6 leuke tips voor het boeken van artiesten voor je bedrijfsfeest. Laat je inspireren!

Glennis Grace boeken

Glennis Grace slaat een nieuwe weg in

Met haar eerste clubtour start Glennis Grace een nieuw hoofdstuk in haar zangcarrière. Lees hier meer over in deze blog.

Wolter Kroes jubileum

Wolter Kroes 30 jaar in het vak, wat is het geheim?

Wolter Kroes viert dit jaar zijn 30-jarig jubileum. Een hele prestatie! Klik hierboven en lees wat het geheim van zijn succes is.

Nederlandse artiest boeken

Nederlandse artiest boeken? Hoe wij jou helpen

Een artiestenbureau enkel een doorgeefluik van boekingen? Nee hoor! Bij een Nederlandse artiest boeken komt heel wat kijken. Klik hierboven om de blog te lezen.

Vrienden van Amstel LIVE 2019

Vrienden van Amstel LIVE 2019: 14 feitjes die je nog niet wist

Onze collega Karlijn wist, als vast onderdeel van de crew én de show, de leukste Vrienden van Amstel LIVE 2019-feitjes op te snorren. Klik hierboven om de blog te lezen.

Verbinden door muziek

12x ‘verbinden door muziek’ in 2018

In deze blog blikken we terug op een bijzonder jaar met 12 hoogtepunten waar we ontzettend trots op zijn. Lees snel verder!

Tribe boekingen in een nieuw jasje

Tribe Boekingen in een nieuw jasje

Tribe Boekingen is met een nieuwe huisstijl én gloednieuwe website geheel in een nieuw jasje gestoken. Lees hier meer over in deze blog.

Heb je vragen of suggesties waar we in onze blog over kunnen schrijven? Laat het ons dan zeker weten via info@benzagency.nl. Ook ontvangen we graag je leukste, mooiste of grappigste foto’s van onze evenementen en artiesten voor onze blog en Social Media.

Op de hoogte blijven?

Wil je nog beter op de hoogte blijven van BENZ Agency? En meteen een seintje krijgen als er een nieuwe blog verschijnt? Schrijf je hieronder in voor onze mailings. Daarnaast kun je ons ook volgen op Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn.

Foto: Nathan Reinds

Niets van ons missen?

Schrijf je hier in en ontvang het laatste nieuws van BENZ Agency in je inbox.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.