Nederlandse artiesten boeken

5 tips hoe je het meeste uit je boeking haalt

We zullen er geen doekjes om winden: Nederlandse artiesten boeken is een flinke investering. Het bedrag varieert natuurlijk per artiest, maar het is absoluut geen pak melk die je bij de supermarkt koopt. Daarom zijn wij er als artiestenbureau om boekingen zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen voor jou. Maar wat kun jij als event organisator eigenlijk zelf doen om er gegarandeerd een geslaagd optreden van te maken? In deze blog geven we 5 tips uit de praktijk om problemen te voorkomen en het maximale te halen uit Nederlandse artiesten boeken:

1. The devil is in the details

Als je de optie op je gewenste artiest(en) wilt bevestigen, sturen wij je een boekingsformulier waarin je alle informatie over de boeking invult. Zo weten we zeker dat we de juiste en volledige gegevens hebben en kan het optreden soepel verlopen. Neem hier dus de tijd voor en geef zoveel mogelijk details over het evenement. Denk bijvoorbeeld (indien van toepassing) aan gelegenheid, thema, dresscode, namen van bruidspaar/jarige/jubilaris etc. Zo weet de artiest waar hij/zij terecht komt en kan er ingespeeld worden op de inhoud van het event, wat het optreden een stuk persoonlijker maakt.
Ook bijzonderheden betreffende toegankelijkheid van het podium en locatie zijn belangrijk om te weten. Denk bijvoorbeeld aan een optreden op de eerste verdieping of een speciale locatie zoals een boot. Zo voorkomen we dat de artiest en/of techniek partij voor verrassingen komen te staan en het optreden vertraagd of zelfs helemaal niet plaats kan vinden.

2. Vertrouwen is goed, controleren is beter

Als we alle info compleet hebben ontvang je van ons het contract. Het loont om deze samen met de bijgevoegde rider heel goed door te lezen. Check bijvoorbeeld of het adres van de locatie klopt, zo voorkom je dat de artiest te laat of gestrest bij het optreden aankomt. Zorg ook dat de gevraagde techniek en hospitality in orde aanwezig zijn, zodat daar op locatie geen problemen over ontstaan en kwaliteit van het optreden gegarandeerd is. Heb je vragen hierover? Dan staan we graag voor je klaar! Weg met discussie, vertraging en een vervelende sfeer en ook nog eens een grotere kans dat artiesten de volgende editie terug willen komen.

3. Opwarmertje gezocht!

Zorg dat de middag/avond/dag waarvoor je één of meerdere artiesten hebt geboekt een goede opbouw heeft. Het publiek moet bijvoorbeeld lekker opgewarmd zijn voor de ‘hoofdact’ en voorkom stiltes om de sfeer erin te houden. Denk aan het inzetten van een DJ of één of meerdere extra acts. Een geslaagd optreden is een wisselwerking tussen artiest én publiek die het ultiem naar hun zin hebben. Neem zeker contact met ons op voor advies over een geschikte line-up van Nederlandse artiesten boeken, die de juiste snaar raakt.

4. Spread the word

Als je programma compleet is ga je natuurlijk je event promoten of, in het geval van een besloten event, je gasten uitnodigen. Je ontvangt van ons een link met een presskit van de artiest(en) waarin het juiste materiaal staat wat je kunt gebruiken voor een flyer, poster en/of Social post. Een artiest heeft vaak een uitgedachte strategie en uitstraling en het is belangrijk dit te respecteren. Ook die belangen bewaken wij. Stem daarom voor een openbaar event het aankondigingsmoment met ons af en gebruik te allen tijde de aangeleverde persfoto. Zo voorkom je gedoe vooraf.
Bonus: hoe meer mooie/leuke/creatieve content je maakt, hoe groter de kans dat de artiest het ook op zijn/haar Social Media deelt en hoe meer bereik je hebt voor je event. Tag de betreffende artiest ook in je posts. Veel artiesten maken helaas zelf geen aankondigingsfilmpjes, omdat het niet haalbaar is om dat voor alle opdrachtgevers te doen. Ga hier dus slim mee om en bedenk zelf goede, deelbare content om zoveel mogelijk tickets te verkopen en bezoekers te ontvangen. Inspiratie nodig? Wij kunnen je ook hierin van advies voorzien!

5. Gelukkig hebben we de foto’s nog

Napret is misschien nog wel belangrijker dan voorpret. Leg je event goed vast op foto en video om optimaal te kunnen nagenieten van het optreden van de artiest(en). Met deze content kun je ook weer exposure op Social Media krijgen, helemaal als de artiest het zelf deelt. Zo bevordert bijvoorbeeld een mooie aftermovie de kaartverkoop van een eventuele volgende editie. Zorg dus dat dit mooie, kwalitatieve beelden zijn. Lang plezier gegarandeerd!

Veel van deze punten zijn voor jou misschien open deuren, maar de praktijk leert dat er nog weleens dingen mis kunnen gaan. Daarom staan wij voor je klaar om de boekingen in goede banen te leiden en denken we ook buiten de gebaande paden met je mee. Wil je eens met ons sparren over de invulling van entertainment voor jouw evenement? Neem dan zeker contact op en wij denken mee over Nederlandse artiesten boeken.

Foto: Arjan van der Zwart, Plein10

#verbindendoormuziek

Niets van ons missen?

Schrijf je hier in en ontvang het laatste nieuws van BENZ Agency in je inbox.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.