Stones Sessions tour in China

Als een bullet train door binnen- en buitenland

Wat begon als een gelegenheidsband door bevriende muzikanten, groeide in een paar jaar uit tot een tribute act met 80-90 shows, 3 clubtours en 3 buitenlandse tours.
Stones Sessions startte met een losse sessie in Amersfoort en staat nu voor uitverkochte zalen. Hun dromen blijven uitkomen met op dit moment een tour door China.

Als de mannen van Stones Sessions iets willen, dan regelen ze dat. Dat begon al bij het oprichten van de band. Zanger Jeffrey en drummer Tim zagen elkaar nooit in het weekend door shows met andere formaties of artiesten. Ze vonden dat daar verandering in moest komen en richtten Stones Sessions op.
Ook China was zo’n wens, dus dat werd door de mannen zelf opgezet met behulp van contacten die al in China waren.

De vrienden hoeven elkaar in ieder geval niet meer te missen: op dit moment touren ze 12 dagen door China. Ze spelen 7 shows in verschillende steden. Ze zijn nu over de helft en zaten afgelopen dagen in Shanghai, één van de grootste steden ter wereld. Door de grote afstanden reist de band door middel van binnenlandse vluchten en de bullet train, die 300 kilometer per uur gaat.

Elke dag een aftermovie online

En is het dan ook wat ze ervan hadden verwacht? ‘Het bevalt ons super! Ondanks dat China een veelbesproken land is, merken we daar zelf weinig van. Voor ons is het grootste minpunt dat we alleen via VPN’s normale apps als Facebook, Instagram en Whatsapp kunnen gebruiken. Al deze bekende apps zijn hier geblokkeerd. Gelukkig is dit op te lossen, maar dat gaat vaak stroef. De rust van een internet-vrij bestaan is ook wel eens lekker! De grootste zorg is om elke dag de aftermovies online te krijgen. Dit kan niet direct door haperende verbindingen en gaat via iemand in Nederland,’ aldus drummer Tim.
De aftermovies zijn te bekijken op de Facebook pagina van Stones Sessions.

Het geheim van Stones Sessions

Stones Sessions lijkt dus wens na wens in vervulling te zien gaan, maar wat is het geheim? Tim: ‘We zijn geen standaard stoffige tribute band met pruikjes en proberen niks na te doen, we geven een eigen feel en geluid. We zijn een energieke wervelwind die liedjes van de Stones speelt en nemen onszelf niet te serieus. Dit slaat aan en dat is mooi meegenomen.’

Ondanks het grote succes van de band, zijn er nog genoeg toekomstplannen. Samen met boeker Hugo heeft Stones Sessions een nieuwe clubtour opgezet voor het voorjaar. Daarnaast staan ze komend seizoen op veel festivals en werken ze aan een tour in Scandinavië. Maar er staan nog veel meer landen, zoals Rusland, op het lijstje. Kortom, de Stones Sesions trein stuift nog wel even door…

Stones Sessions boeken doe je exclusief bij BENZ Agency voor jouw feest of evenement. Klik hier voor meer informatie.

Lees ook:
Glennis Grace in 2020, verder op de ingeslagen weg
Wolter Kroes 30 jaar in het vak, wat is het geheim?

#verbindendoormuziek #tribefamilie

Niets van ons missen?

Schrijf je hier in en ontvang het laatste nieuws van BENZ Agency in je inbox.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.