Het succes van de Edwin Evers Band

Een feest der herkenning door top muzikanten

Ongelofelijk. De in oktober aangekondigde 80’s clubtour, die a.s. zaterdag start met maar liefst 16 data, was met Kerst al volledig uitverkocht. Daarom kondigde de Edwin Evers Band onlangs aan de clubtour voort te zetten in openluchttheaters. De band met muzikale vrienden geniet meer populariteit dan ooit, wat is hun grote kracht?

Zeventien jaar geleden richtte Edwin Evers een band op met muzikale vrienden. De band kreeg zijn naam, omdat hij bekendheid had. Edwin begon als drummer en ging vanaf 2008 ook zingen in de band. Ruim een jaar geleden stopte hij, na twintig jaar, met zijn ochtendprogramma Evers Staat Op. Zodoende ging hij zich compleet op de Edwin Evers Band focussen. Een jongensdroom die uitkwam; beroepsmuzikant worden.

Het plezier straalt er vanaf

Het doel van de Edwin Evers Band? Het feest der herkenning brengen. Er moet voor iedereen iets leuks tussen zitten om zo voor iedereen een geweldige avond te bezorgen.

Edwin vertelt:

‘Optreden is sowieso één van de leukste dingen die er zijn, dus het plezier straalt altijd van de band af. Een goede wisselwerking met het publiek verhoogt de feestvreugde enorm. Het geeft ons dan ook echt voldoening als we zien dat iedereen het naar z’n zin heeft en geniet.’

Met een bezetting van dertien(!) personen kan de band daadwerkelijk alles spelen wat ze willen spelen. En dat zit ‘m volgens Edwin ook in de kunde van de muzikanten.
Is er ook iets wat ze elke show spelen? ‘De laatste jaren spelen we altijd iets van Toto, meestal ‘Stop loving you’,’ aldus Edwin.

Goed gevoel voor wat het publiek wil

Edwin is naamgever van de band, maar ook de bandleider:

‘Ik ben iemand die zoveel mogelijk gebruikt maakt van de enorme ervaring en mogelijkheden die de mensen in deze band met zich meebrengen. Daardoor heeft iedereen zijn of haar inbreng. Als muzikant kan ik niet in de schaduw staan bij de mensen met wie ik speel, maar door mijn ervaring op radio en werken in het land heb ik over algemeen wel een goed gevoel voor wat het publiek wil. Daardoor kan ik richting geven en dat samen is denk ik een hele goeie combi.’

Veeleisend is de band overigens niet. Voor in de kleedkamer geen rode M&M’s, maar gewoon broodjes, snoep, chips en wat drankjes. Van frisdrank tot een wit en rood wijntje. ‘En nog een fles Wodka voor het ‘smakie’,’ sluit Edwin af.

Combineer dus enkelen van Nederlands beste muzikanten, die veel plezier hebben in het samen muziek maken, met de man waar half Nederland ruim twintiger jaar elke ochtend mee opstond en je hebt een band die elke zaal weet te veroveren.
Voeg daarbij ook nog een ijzersterke show vol feest van herkenning toe en je hebt het succes van de Edwin Evers Band:

Wil je de Edwin Evers Band boeken voor jouw evenement? Klik hier voor meer informatie.

Lees ook:
Glennis Grace in 2020, verder op de ingeslagen weg
Wolter Kroes 30 jaar in het vak, wat is het geheim?

#verbindendoormuziek

Niets van ons missen?

Schrijf je hier in en ontvang het laatste nieuws van BENZ Agency in je inbox.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.