Nieuwjaarsborrel organiseren?

4 ideeën voor een origineel eindejaarsfeest

Je hebt nog maar net je korte broeken en t-shirts opgeborgen en het gaat alweer over Kerst en Nieuwjaar!? Ja, we trekken alvast op tijd aan de bel, want nu is hét moment om na te denken over een kerst- of nieuwjaarsborrel organiseren. Het is belangrijk voor de interne binding om even terug te blikken én vooruit te kijken. Wij geloven natuurlijk dat live muziek een toegevoegde waarde is bij een dergelijk eindejaarsfeest en in deze blog geven we 4 ideeën hoe je Nederlandse artiesten boeken op een originele manier kunt inzetten.

1. Verras je team/collega’s

Geen woorden, maar daden. Dat is zeker van toepassing bij een kerst- of eindejaarsborrel. Wil je je waardering laten zien aan je medewerkers? Geef ze iets om nog lang over na te praten. En wat laat nou meer een indruk achter dan een verrassing tijdens het nieuwjaarsfeest? Boek een bekende artiest en houd nog even geheim wie het is. Denk bijvoorbeeld aan Wolter Kroes, Frans Duijts, Berget Lewis, Jeroen van der Boom of Xander de Buisonjé.

Extra tip: stuur in aanloop naar het event enkele cryptische hints rondom de verrassingsact, zo ontstaat er ongetwijfeld al wat reuring over het evenement.

2. Kies voor een lied op maat in plaats van een speech

Doe het dit jaar een keer anders dan anders bij de Kerstborrel of het eindejaarsfeest. Een lange speech blijft misschien niet hangen, maar je boodschap op muziek wel. Denk aan een rap op maat door Yes-R of een lied op maat door Roept u Jan maar. Geef aan wat er besproken moet worden en het wordt moeiteloos verwerkt in een lied. Zo heb je echt een uniek en persoonlijk document voor het personeel.

Lees ook:
Artiest bedrijfsfeest boeken? 6 inspiratie tips 

3. Ga in interactie met de gasten door middel van verzoekjes

Over smaak valt niet te twisten, dus waarschijnlijk zijn de muzieksmaken van je medewerkers zeer uiteenlopend. Daarom is het lastig om het voor iedereen goed te doen bij een eindejaars- of kerstfeest. De oplossing? Geef ze zelf de touwtjes in handen met een act die verzoekjes speelt. Denk aan The Originals  of Familie de Bruyn. Daarbij worden de gasten bij deze acts onderdeel van de show en draagt dat zeker bij aan de teambuilding.

4. Verzend een originele uitnodiging door de artiest

Een nieuwjaarsborrel organiseren begint eigenlijk al met de voorpret. Maak van je eindejaarsfeest een complete campagne en zet het entertainment/de artiesten in voor het gehele traject. Maak bijvoorbeeld een creatieve uitnodiging waarbij je de bekende artiest inzet om de medewerkers uit te nodigen. Dan willen ze het feest zeker niet missen!

Lees ook:
De kracht van ervaringen rondom de feestdagen en wat artiesten kunnen betekenen

Hopelijk heb je hiermee al wat inspiratie opgedaan voor een nieuwjaarsborrel organiseren. Het is een uitdaging om elk jaar weer iets verrassends te organiseren voor je medewerkers, om je waardering te laten zien en even stil te staan bij wat er is bereikt en wat de ambities zijn. Wij staan graag voor je klaar om eens te sparren over de invulling. Daarnaast kunnen we je met onze partners uit de event business ondersteunen in het organiseren van een kerstborrel of eindejaarsfeest. Denk aan locatie, catering en aankleding. Neem gerust eens contact met ons op!

Foto: Set Vexy

#verbindendoormuziek

Niets van ons missen?

Schrijf je hier in en ontvang het laatste nieuws van BENZ Agency in je inbox.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.