Nederlandse artiest boeken?

Hoe wij jou als boekingskantoor helpen

Een artiestenbureau enkel een doorgeefluik van boekingen? Nee hoor! Wil je een Nederlandse artiest boeken voor je evenement, dan komt er veel bij kijken. Van techniek afstemmen tot regio-bescherming. Geen idee? Dan komen wij in beeld! Er moet ontzettend veel gebeuren voordat het überhaupt tot het boeken van een Nederlandse artiest komt. Wat ons team, ieder met zijn/haar specialisme, allemaal doet voor zo’n boeking is teveel om op te noemen.
Hieronder enkele voorbeelden hoe wij je ontzorgen, om samen jouw festival, kermis of tentfeest tot een succes te maken:

  • Techniek
   Backline, A-set, inprik? Het zegt jou misschien niets, maar voor ons zijn deze termen gesneden koek. Omdat wij de taal spreken bemiddelen wij tussen jou en de artiest, zoals over de benodigde techniek ook evt. met een technisch leverancier.
  • Strategisch boeken
   De juiste Nederlandse artiest boeken op de juiste plek en het juiste moment; dat is ‘where the magic happens’. Om jouw evenement tot een succes te maken denken wij strategisch mee welke artiest op jouw podium past en op welk moment in het programma dit het grootste succes wordt. Je wilt immers niet dé polonaise aan het begin van de avond of een act van één persoon op een enorm podium van 20 x 10 meter.

Lees ook:
4 uitdagingen en oplossingen voor de line-up van je festival of feest

  • Pendels
   Heb je meerdere artiesten of een strak programma? Dat moet niet in de soep lopen doordat een artiest te laat komt van een vorig optreden aan de andere kant van Nederland. Wij houden er daarom rekening mee dat een artiest niet van Limburg naar Groningen moet in één dag en we zorgen ervoor dat er voldoende tijd is om bijvoorbeeld techniek op te bouwen.
  • Regio check
   Het is gelukt; je hebt die ene te gekke Nederlandse artiest geboekt voor je evenement. Maar nu blijkt hij of zij een week eerder enkele dorpen verderop te staan. Zonde natuurlijk! Dit voorkomen wij door de zogenoemde ‘regio-bescherming’.
  • Alternatieven vinden
   Is je favoriete artiest al bezet op de datum van je event? Dat is jammer! Maar door ons netwerk als boekingsbureau voor artiesten weten wij vast een geschikt alternatief die de tent net zo goed op z’n kop kan zetten.
  • Financiële en contractuele afhandeling
   Ben je niet zo van de kleine lettertjes en cijfertjes? Wij snappen dat. Daarom leggen we alles betreffende het optreden van je artiest contractueel vast en doen we ook de financiële afhandeling. Zo hoef je je niet druk te maken over het betalen van je Nederlandse artiest.

Lees ook:
Wat is Buma en waarom moet je het betalen als je een artiest boekt?

  • Evalueren en vervolg
   Je evenement was een groot succes? Goed om te horen! Dan komt er vast een volgende editie. We evalueren hoe het optreden of de optredens zijn gegaan en we kunnen samen tot een te gekke line-up komen die de vorige editie ongetwijfeld zal overtreffen.

Kunnen wij je helpen bij een Nederlandse artiest boeken voor je evenement? Klik hier voor een overzicht van de beste Nederlandse artiesten. Door middel van de filters vind je de geschikte artiest voor je evenement. Via de knop op de artiestenpagina kun je de artiest eenvoudig aanvragen. Heb je vragen? Neem dan zeker contact met ons op!

Foto: Bart Heemskerk

Niets van ons missen?

Schrijf je hier in en ontvang het laatste nieuws van BENZ Agency in je inbox.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.