Festival line-up gezocht?

4 uitdagingen en oplossingen voor de line-up van je festival of feest

Je organiseert een festival of groots feest en bent op zoek naar een aantrekkelijke en vernieuwende line-up. Je wilt vorige edities evenaren en zelfs overstijgen. Dit zijn 4 uitdagingen waar je tegenaan zou kunnen lopen bij het boeken van een festival line-up én onze oplossingen.

Uitdaging 1: we hebben alle beschikbare artiesten al een keer gehad, hoe blijf ik vernieuwen?

Oplossing: Blijf vooral proberen; artiesten die eerder niet beschikbaar lijken, zijn soms via andere contacten of in andere combinaties wel te boeken.

Durf daarbij out of the box te denken.

Houd in de gaten welke festival acts regelmatig nieuw werk uitbrengen en wat ontwikkelingen zijn binnen de Nederlandse muziekindustrie.

Bij BENZ Agency vind je een divers aanbod aan artiesten en bands, bekende namen en nieuw talent. Dit zijn enkel top live acts, waarvan wij weten dat zij een onvergetelijk optreden neer gaan zetten.

Uitdaging 2: ik verwacht een brede doelgroep, hoe boek ik voor ieder wat wils?

Oplossing: Probeer bij artiesten boeken af te wisselen in de tijdsplanning, mix verschillende genres en artiesten uit verschillende periodes.

Mits het budget toereikend is kan er ook gekozen worden voor een extra podium/area op het festival.

Programmeer op beide podia verschillende genres. Of het nu gaat om Nederlandstalig, pop, rock of juist een allround aanbod, onze acts zetten stuk voor stuk een optreden van de hoogste plank neer.

Uitdaging 3: ik heb een beperkt budget voor 1 headliner, hoe heb ik toch een volledige festival line-up?

Oplossing: Bepaal het genre en zoek alternatieve, minder bekende festival acts die het programma kunnen vullen. Vaak zijn goedkopere/minder bekende acts minstens zo goed als de headliner voor je festival line-up en ze houden de kosten laag.

Laat je adviseren door één van onze experts welke acts kwalitatief mee kunnen in jouw programmering.

Ons team heeft de kennis en ervaring in huis om jou te voorzien van een te gekke line-up. Samen bespreken we je wensen. Wat is het concept van het evenement? Wat is de doelgroep? Welke artiesten passen hierbij? Wij stellen een plan op en boeken samen met jou geschikte artiesten.

Uitdaging 4: de headliner die ik wil boeken is niet beschikbaar, wat moet ik nu?

Oplossing: Wanneer je zit gebonden aan een vaste datum kan je het beste andere artiesten boeken in dat genre, artiesten die hetzelfde bereik hebben of een cover artiest die het begeerde repertoire kan spelen.

Naast ons aanbod op deze website zijn de mogelijkheden eindeloos.

Wij weten vaak welke artiesten geschikt zijn en aansluiten bij jouw wensen. Ook houden we rekening met een goede opbouw van je programmering. Jouw gasten moeten met een onvergetelijke ervaring naar huis gaan.

Xander & Friends

Kun je advies gebruiken voor je totaalprogrammering? Wij denken graag mee over je festival line-up of programmering voor je feest. Neem contact met ons op om samen te sparren over jouw evenement.

Lees ook:
Checklist festival organiseren: 6 stappen voor het voor het boeken van festival artiesten
Programmeren voor Vierdaagsefeesten Nijmegen: hoe we blijven vernieuwen

#verbindendoormuziek

Foto’s: Josinematography & Rosoriginal

Niets van ons missen?

Schrijf je hier in en ontvang het laatste nieuws van BENZ Agency in je inbox.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.