Artiesten bedrijfsfeest boeken?

Voorkom deze 6 valkuilen

Ben jij de gelukkige die een bedrijfsfeest voor je collega’s mag organiseren? En ben je op zoek naar entertainment? We hoeven jou niet te vertellen dat de keuze van de juiste artiesten en de planning van de line-up essentiële onderdelen zijn van jouw event. Of het nu gaat om een jubileum, eindejaarsfeest of een speciale viering, het boeken van de juiste artiesten versterkt de sfeer en het plezier. Echter, er zijn enkele veelvoorkomende fouten waar we je graag voor behoeden, zodat jouw bedrijfsfeest een daverend succes wordt. In deze blog vind je 6 valkuilen die je moet vermijden bij artiesten voor je bedrijfsfeest boeken.

1. Te weinig vooronderzoek doen

Laat je gasten niet van een koude kermis thuiskomen. Het is belangrijk om vooraf duidelijk te bepalen welke artiesten passen bij de doelstellingen en het thema van jouw evenement. Houd de doelgroep van jouw bedrijfsfeest in gedachten bij het kiezen van artiesten. Wat spreekt jouw collega’s en gasten aan? Stem het entertainment af op de interesses en leeftijdsgroep van het publiek om ervoor te zorgen dat iedereen een geweldige tijd heeft.

Lees ook:
Je bedrijfsdoelen bereiken met live entertainment, hoe dan?
3 event trends in 2023 waarbij het inzetten van artiesten belangrijk is

2. Niet over budget nadenken

Helaas kun je niet voor een dubbeltje op de eerste rij. Goed entertainment boeken is een hele investering. Zorg dat je van tevoren een duidelijk budget hebt voor artiesten bedrijfsfeest boeken. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan met betrekking tot je begroting. Wij als boekingskantoor staan dan graag klaar om het beste aanbod binnen dat bedrag samen te stellen. Passend bij jouw wensen en doelstellingen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

3. Geen duidelijke contractuele afspraken maken

Zorg dat alles zwart op wit staat. Het is van cruciaal belang om duidelijke contractuele afspraken te maken met de artiesten die je boekt. Dit omvat zaken als optreedtijden, duur van het optreden, technische vereisten en betalingsvoorwaarden. Een helder en gedetailleerd contract voorkomt misverstanden en garandeert een soepel verloop van het evenement. Vergeet vooral ook niet alle bijzonderheden door te geven over bijvoorbeeld de locatie. Een artiestenbureau stelt dit contract voor je op en doet alle bemiddeling tussen jou en de artiest. Zo hoef je je daar niet druk over te maken.

4. Te laat boeken

Wacht niet tot het laatste moment om artiesten te boeken voor jouw bedrijfsfeest. Populaire artiesten hebben vaak al een overvolle agenda, dus zorg ervoor dat je op tijd begint met het plannen en boeken van jouw evenement en dus ook het entertainment. Zo voorkom je teleurstellingen en heb je meer kans om een top line-up bij elkaar te krijgen.

5. Voorbijgaan aan de rider

Nee, niet alleen blauwe M&M’s, een rider omvat alles wat een artiest nodig heeft om het optreden goed en veilig te laten verlopen. Denk aan geluidsapparatuur, grootte podium, stroomtoevoer, kleedkamer etc. Vergeet niet om dit document uitvoerig te lezen en te zorgen dat alles wat erop staat vermeld goed geregeld is. Zo voorkom je problemen op het laatste moment, met zelfs als risico dat het optreden niet kan plaatsvinden.

6. Het programma te strak plannen

Pendel, ombouwtijd, soundcheck, allemaal termen die je oren misschien doen klapperen, maar waar wij dagelijks mee te maken hebben. Je line-up valt als een puzzelstukje in elkaar als je rekening houdt met al deze factoren. Artiesten doen vaak meerdere optredens op één dag en moeten dus van een andere plek in ons land komen. Speling is dan handig. Ook moeten veel artiesten van tevoren hun techniek opbouwen en soundchecken. Hier is ook voldoende tijd voor nodig en het moet niet de ervaring van je gasten hinderen. Elke act heeft hier zijn eigen richtlijnen in en elk evenement vraagt om een andere aanpak. Wij staan graag voor je klaar om dit op rolletjes te laten lopen.

Bij het boeken van artiesten voor jouw bedrijfsfeest is het belangrijk om deze valkuilen te vermijden. BENZ Agency begrijpt de complexiteit van het boeken van de juiste artiesten en kan je helpen om een soepel en succesvol bedrijfsfeest te organiseren. Met grondig onderzoek, duidelijke afspraken en passende keuzes zul je jouw collega’s en gasten zeker een onvergetelijke ervaring bieden. Neem contact met ons op om eens samen te sparren.

Foto: Edmamawema
#verbindendoormuziek

Niets van ons missen?

Schrijf je hier in en ontvang het laatste nieuws van BENZ Agency in je inbox.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.