Hugo Berends nieuwe programmeur bij De Pul Uden

Op een rijdende trein springen

Per 1 september is onze collega Hugo Berends onder de vlag van Tribe Boekingen de nieuwe programmeur van De Pul in Uden. Een mooie stap die voelt als een warm bad maar ook als springen op een rijdende trein, want het poppodium is volop in beweging en ontwikkeling.

De Pul biedt al sinds 1968, tegenwoordig als onderdeel van Stichting Compass Uden, een plek voor concerten, films, dance events en andere culturele activiteiten. Daarnaast is De Pul ook een onderkomen voor het jongerenwerk van Compass. De grote zaal heeft een capaciteit van 650 bezoekers en in de kleine zaal kunnen 110 mensen.
In januari 2019 werd De Pul, tijdens Eurosonic/Noorderslag in Groningen, uitgeroepen tot Beste Podium van 2018, tijdens de uitreiking van de IJzeren Podiumdieren. De jury was te spreken over de manier waarop gastvrijheid hoog in het vaandel staat en hoe er plaats wordt gemaakt voor talentontwikkeling.

Voelt als thuiskomen

De komende seizoenen gaat Hugo, als onderdeel van zijn werkzaamheden bij Tribe Boekingen, de programmering van De Pul op zich nemen en dat voelt als thuiskomen. Hij was al eerder vrijwilligerscoördinator bij het poppodium.

De kennis en ervaring die Hugo vervolgens opdeed in het clubcircuit, als (tour)manager en boeker, wil hij nu weer bij De Pul delen. Hij wil iedereen in de regio met een hart voor (live) muziek een reden geven om naar het poppodium te komen, door middel van een breed, kwalitatief hoogstaand programma neer te zetten. De Pul moet het middelpunt van de popscene in de regio zijn. Ook gaat hij volop op zoek naar verbindingen met boekingskantoren, promoters, de gemeente en overig cultuuraanbod in de regio.

Hectische eerste weken

Hoe waren de eerste weken? ‘Als een warm bad, maar ook hectisch. De Pul is volop in beweging en ontwikkeling, dus het voelt als springen op een vlot rijdende trein. Dit samen met mijn grenzeloze ambitie om alles naar een nodig hoger niveau te tillen, maakte het tot een ‘thunderstorm’. Het was leuk om de eerste shows te mogen bevestigen en ik heb echt zin om mijn persoonlijke ‘touch’ aan het programma en de organisatie toe te voegen!‘ aldus Hugo.

Lees ook:
7 weetjes over onze nieuwe collega Chiel: fan van Brabantse gezelligheid

#verbindendoormuziek #tribefamilie

Niets van ons missen?

Schrijf je hier in en ontvang het laatste nieuws van BENZ Agency in je inbox.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.