Livestream concert organiseren?

5 praktische tips voor het organiseren van een livestream concert

Sinds het begin van de coronacrisis hebben online concerten een enorme vlucht genomen. Muziek brengt mensen samen, en dat is vooral nu hard nodig. Als in coronatijd evenementen niet door kunnen gaan en anderhalve meter de norm is, biedt een livestream concert uitkomst. Livestream concerten bieden niet alleen vermaak aan het publiek, maar geven ook Nederlandse artiesten een steun in de rug in deze moeilijke tijd. Maak jouw feest tot een groot succes met de 5 praktische tips uit deze blog.

Tip 1: interactie met de kijker is key

Of het concert nu online of offline plaatsvindt, de interactie tussen het publiek en de artiest is goud waard. Nu vraag je je misschien af hoe je dit op afstand via een scherm mogelijk maakt. Simpel, door middel van een chat!

Zorg ervoor dat de kijker de mogelijkheid heeft om te chatten. Hiermee kan de kijker niet alleen interacteren met andere deelnemers uit de livestream, maar ook met de artiest. Bovendien kan de artiest op deze manier inspelen op het publiek.

Tip 2: zorg voor een afwisselende line-up voor je livestream concert

Nu reistijd geen obstakel meer is, kan het best zo zijn dat het publiek een stuk gevarieerder is. Een afwisselende line-up helpt je om iedereen toch tevreden te stellen. Boek Nederlandse artiesten uit diverse genres, zodat er voor ieder wat wils is.

Houd er ook rekening mee dat de spanningsboog van de kijker nog korter is achter een scherm. Maak het programma dan ook niet te lang en zorg voor genoeg interactie en afwisseling. Zo houd je de kijker tot op de laatste seconden aan het scherm gekluisterd.

Lees ook: Line-up voor je festival of feest gezocht? 4 uitdagingen en oplossingen

Tip 3: maak er een besloten concert van

Organiseer je liever een livestream event voor een besloten groep? Geef het personeel van een bedrijf bijvoorbeeld een onvergetelijke avond met een online vrijdagmiddagborrel. Of sluit het jaar goed af met een gezellig kerstconcert en beloon ze voor hun inzet het afgelopen jaar. Ze verdienen dit jaar meer dan ooit een groot feest, waarbij ze toch via het scherm gezellig samen met collega’s kunnen zingen en dansen.

Brief de artiest van tevoren goed over het publiek en leg uit wat voor gelegenheid het is. Zo kan de artiest goed inspelen op het publiek en de situatie.

Tip 4: maak de sfeer compleet met een lekkere versnapering

Een hapje en een drankje mag natuurlijk niet ontbreken bij een livestream concert. Stuur de bezoekers een paar dagen van tevoren wat lekkere versnaperingen op die ze tijdens het concert kunnen nuttigen. De deelnemers zullen blij verrast zijn met dit aardige presentje!

Lees ook: Nederlandse artiesten boeken in coronatijd: wat kunnen we wél?

Tip 5: zorg dat de techniek goed werkt

Technische problemen zijn een van de grootste irritaties voor bezoekers. Om te voorkomen dat ze vroegtijdig afhaken, is het belangrijk om erop toe te zien dat de techniek feilloos werkt.

Wil je zeker weten dat het livestream concert of het online festival technisch gezien tiptop in orde is? Laat het over aan BENZ Agency! Wij benaderen de juiste partijen, zodat de bezoekers genieten van uitstekende beeld- en geluidskwaliteit.

Boek artiesten voor jouw livestream concert bij BENZ Agency

Voor het organiseren van een livestream event, een online concert of een online event ben je bij artiestenbureau BENZ Agency aan het juiste adres. Met een groot netwerk en jarenlange ervaring maakt ons team van elk feest een groot succes. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

#verbindendoormuziek

Foto: Nathan Reinds

Niets van ons missen?

Schrijf je hier in en ontvang het laatste nieuws van BENZ Agency in je inbox.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.