Programmeren voor Vierdaagsefeesten Nijmegen

Hoe we blijven vernieuwen

Komende week worden de Nijmeegse Vierdaagsefeesten alweer voor de vijftigste keer gevierd. Tijdens deze jubileumeditie zijn er zo’n 1.000 optredens op 40 verschillende podia door de hele stad. Jaarlijks trekken de Vierdaagsefeesten ongeveer 1,2 miljoen bezoekers per avond met afgelopen jaar een record aantal van 6,7 miljoen bezoekers.

Koningsplein en Molenstraat

Wij mogen sinds 2015 meedenken over de programmering van het Koningsplein en de Molenstraat tijdens de feesten. En hoewel we elk jaar weer terugkijken op een geslaagd feest, blijven we op zoek naar verbetering.
Door de ervaringen van afgelopen jaren, weten we steeds meer wat wel en niet werkt. Zo programmeerden we het eerste jaar elke dag veel bekende artiesten. Maar we merkten dat de bezoeken tijdens de optredens korte piekten en dat het daarna meteen weer terugliep. Dus gingen we op zoek naar meer continuïteit.

Grootste buitenkroeg van Nijmegen

Daarnaast is de Molenstraat een toegangsweg naar de stad tijdens de Vierdaagsefeesten en is er veel doorloop. We proberen het elke editie beter in te richten, zodat mensen gezellig blijven hangen. Denk aan het verplaatsen van het podium naar de korte kant van de straat.
Voor de komende editie bedachten we in samenwerking met organisator Khalid Oubaha een gloednieuw concept. Onder de vlag van de 3G’s ‘Gewoon Gruwelijk Gezellig’ hebben we de hele week The Euros als huisband op het podium staan. Dit wordt afgewisseld met diverse bekende artiesten, zoals Frans Duijts, Sharon Doorson en Pascal Redeker. Op deze manier wordt de Molenstraat omgetoverd tot de grootste buitenkroeg van Nijmegen. We kijken weer uit naar een gewoon gruwelijk gezellige editie van de Vierdaagsefeesten!

Blijf jij ook even hangen?

Klik hier voor de programmering van de Molenstraat.
Klik hier voor de programmering van het Koningsplein.

Lees ook:
Programmering festival Woerdense VakantieWeek
Line-up voor je festival gezocht? 4 uitdagingen en oplossingen

#verbindendoormuziek #tribefamilie

Foto: Wildschieters

Niets van ons missen?

Schrijf je hier in en ontvang het laatste nieuws van BENZ Agency in je inbox.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.