Festival

Festival artiesten en bands vind je bij BENZ Agency

Festival organiseren? Een festival valt of staat met een te gekke complete line-up. Je bent op zoek naar vernieuwende en aansprekende acts.
Bij BENZ Agency vind je een divers aanbod aan artiesten en bands voor jouw festival. Bekende namen of juist nieuw talent, een bekende Nederlandse band of Nederlandse zanger. Bij ons vind je alleen maar top live acts die je festival publiek een onvergetelijke tijd bezorgen. Of het nu gaat om Nederlandstalig, pop, rock of juist een allround aanbod. Stuk voor stuk muziek van de hoogste plank. Neem zeker eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Bekijk alle artiesten

Festival organiseren

Zit je in een festival organisatie en ben je op zoek naar vernieuwing in het programma? Of ga je voor het eerst een festival organiseren en ben je op zoek naar een verrassend, goed uitgebalanceerd programma? Dan kunnen we je op verschillende manieren hierbij helpen. Naast ons diverse aanbod hebben wij een groot netwerk, waardoor er veel mogelijkheden zijn voor het boeken van artiesten. Een groot deel van de Nederlandse artiesten kunnen we eenvoudig en snel boeken. Daarbij houden we rekening met je budget, maar ook met de diversiteit van de programmering. Het organiseren van een festival houdt wat in, dus wij nemen graag de programmering voor je uit handen. Het programma speelt natuurlijk ook een belangrijke rol, dus maak gebruik van anderen hun expertise. Je ondervangt enkele risico’s, zoals vervanging als artiesten op het laatste moment uitvallen.

Lees ook:
Line-up voor je festival of feest gezocht? 4 uitdagingen en oplossingen
Programmering festival Woerdense VakantieWeek

Checklist

Als je een eigen festival organiseert sta je voor verschillende uitdagingen en moet je veel verschillende zaken in goede banen leiden. Een festival kun je immers niet in een paar weken organiseren. Als je begint met een nieuw festival zijn er veel verschillende keuzes te maken. De volgende praktische aspecten zijn onder andere zaken die geregeld moeten worden als je een eigen festival gaat organiseren, denk hierbij bijvoorbeeld aan eventuele vergunningen. Je hebt een vergunning nodig voor het organiseren van jouw festival.

Je begint met het soort festival: is het een gratis festival, werk je met gratis tickets of niet? Kijk eens naar andere festivals, waarin ga je je onderscheiden? Welk genre muziek wil je op je festival? Dan kun je naar het entertainment kijken. Maak een globale inschatting van het aantal bezoekers wat je verwacht. Je stelt op basis hiervan het voorlopige budget op, maar natuurlijk zijn er altijd onverwachte kosten. Waar moet het georganiseerd worden? De populaire locaties zijn vaak al bezet en het is natuurlijk allesbepalend waar een festival plaatsvindt. Je kijkt welke vergunningen je nodig hebt. Er zijn meerdere vergunningen nodig. Heb je dit nog nooit gedaan? Vraag dan zeker hulp bij vergunning aanvragen!

Heb je de vergunning staan? Dan kun je verder en is het tijd voor het regelen van tenten, podia en horeca. Welke dranken worden er geschonken: welk bier, welke wijnen en welke sterke dranken? Je gaat een draaiboek maken wat een goed beeld geeft van alle processen. Een belangrijk onderdeel is natuurlijk ook de marketing en Social Media kanalen. Om zoveel mogelijk bezoekers te trekken. De meeste festivals schakelen dan ook verschillende bedrijven in om te ondersteunen.

Lees ook:
Checklist festival organiseren: 6 stappen voor het voor het boeken van festival artiesten

Vanuit passie

Een festival organiseren doe je vanuit passie. Vooral in het begin is er een risico dat het geld gaat kosten, maar ook het maatschappelijk belang is natuurlijk erg belangrijk. Er zijn een aantal manieren om een festival te organiseren. Talloze andere manieren dan hoe wij het hierboven omschrijven.

Ook als je festival al even bestaat blijft het een hele klus en een continu proces om de volgende editie nog beter te maken. Een evenement organiseren vraagt iedere keer weer om vernieuwing en verbeteren van de ervaring voor de bezoekers. De concurrentie met andere evenementen wordt natuurlijk ook steeds groter en de benodigde vergunningen lastiger. Het publiek verwacht meer en meer technische hoogstandjes. Als je een evenement organiseert heb je dus veel aan de juiste partners om je heen. Jouw festival kan immers niet alleen georganiseerd worden. Helemaal als er de volgende keer een nog groter en beter festival moet komen.

Festival acts boeken

Ons team heeft de kennis en ervaring in huis om jou te voorzien van een te gekke line-up. Samen bespreken we je wensen. Wat is het concept van het festival? Wat is de doelgroep? Welke artiesten passen hierbij? Wij stellen een plan op en boeken samen met jou geschikte artiesten. Een mooie uitgebalanceerde combinatie van bekende artiesten zoals een bekende zanger boeken en grote verrassingen. Laat je alvast inspireren op onze website. Hier zie je ons diverse aanbod en kun je filteren op gewenst genre of soort artiest. Buiten dit aanbod zijn de mogelijkheden eindeloos. Neem zeker contact met ons op voor al je vragen over artiesten boeken voor je festival.

Neem contact met ons op door e-mails te versturen of te bellen en vraag offertes aan voor meer informatie. Zorg ervoor dat je de datum, locatie en eventuele wensen vermeldt. Wij zorgen ervoor dat je dan vrijblijvend duidelijke offertes ontvangt. Vervolgens kun je ons laten weten of je gebruik maakt van gratis opties plaatsen. Het organiseren van een festival wordt zo al iets makkelijker.

Niets van ons missen?

Schrijf je hier in en ontvang het laatste nieuws van BENZ Agency in je inbox.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.