Beschrijving

Ruth Jacott

Ruth Jacott boeken

Zangeres Ruth Jacott boeken voor je evenement

Ruth Jacott boeken voor je feest of evenement doe je bij BENZ Agency. Bekende zangeres Ruth Jacott komt het beste tot haar recht op een podium. Door haar enorme ervaring en met haar prachtige stemgeluid trakteert ze elk publiek op een schitterende show. Haar repertoire is zeer divers en heel herkenbaar.

De kleine Ruth Jacott komt op zevenjarige leeftijd vanuit Suriname naar Nederland. Tien jaar later besluit ze voor een professionele zangcarrière te gaan. Samen met Lisa Boray en Marielle Tromp wint Ruth Jacott de eerste prijs op het Knokke Festival in 1986. Het begin van een professionele zangcarrière is in zicht.

Ruth Jacott naar het Eurovisie Songfestival

Ruth Jacott blijkt talent te hebben als musical ster. In 1987 vertolkt ze de hoofdrol in de musical ‘Cats’. Twee jaar later is ze te zien als Dinah in de musical ‘A night at the Cotton Club’. Haar inzet wordt beloond met een ‘Zilveren Harp’ in 1989.

Op het Eurovisie Songfestival krijgt de Nederlandse act niet altijd de waardering die het misschien wel verdient. Het jaar dat Ruth Jacott zich inzet voor Nederland is dat anders. In Ierland in 1993 zingt ze ons land naar de zesde plek met het nummer ‘Vrede’. Bijkomend voordeel is dat Ruth Jacott dankzij haar deelname aan het Songfestival bij het grote publiek bekend wordt. De jaren erop brengt ze diverse cd’s uit die de gouden, platina of dubbel platina status bereiken.

Ruth Jacott op het podium

Ruth Jacott is op het podium als een vis in het water. Een leven op de bühne ligt haar goed. In 1995 staat haar eerste theatertour op het programma. Voor haar vakmanschap en kwaliteiten op het podium ontvangt ze een ‘Gouden Harp’. Een flink aantal jaar later kiest ze opnieuw voor musical. In 2007 schittert ze in de musical ‘Billy Holiday’. Ook hiervoor mag ze een award in ontvangst nemen. Dit maal de ‘John Kraaijkamp Musical Award’. Een aanwinst in haar inmiddels goed gevulde prijzenkast.

In 2011 trekt Ruth Jacott door het land met de show ‘Simply the best’ een ode aan haar heldinnen. Liedjes van onder andere Tina Turner, Billie Holiday, Diana Ross en Beyoncé staan op het programma. Eind 2011 komt de cd ‘A tribute to Billie Holiday’ uit en wordt bekroond met de ‘Edison Jazzisme Publieksprijs 2011’. ‘A lady on Stage’ is de tour waar ze in 2012 en 2013 de theaters mee aandoet. Het is een persoonlijke show met mooie en bijzondere momenten uit haar leven.

Ruth Jacott boeken?

Vol enthousiasme staat Ruth Jacott op het podium. Of dit nu voor een groot of klein publiek is, je ziet haar zichtbaar genieten. Ruth Jacott boeken voor je evenement? Deze bekende zangeres boek je nu bij BENZ Agency. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Boeken
Tape act 1 x 30 min., incl. geluid < 350 pers.
€ 5.950,00
De genoemde prijs is een richtprijs. Vraag Ruth Jacott aan via de knop hieronder voor meer info.

0.00

Kunnen we je helpen?
Kunnen we je helpen?
Mail ons
Boekingsinformatie

Tijdsduur

1 x 30 min.

Techniek

Incl. geluid < 350 pers.

Bezetting

1 persoon

Genre

Zangeres

Prijs

€ 5.950,00

Boekingsmogelijkheden

  • Ook met live band te boeken

Extra informatie

Aantal genodigden

,

Evenementen

,

Categorie

Genre

, ,

Type event

, , , ,

Budget