Beschrijving

Nielson

Nielson boeken

Bekende singer-songwriter Nielson op je besloten event

Nielson boeken voor je feest of evenement? Nielson vind je exclusief bij BENZ Agency voor besloten events.
Al elf jaar staat Nielson nu op het podium met zijn energieke Nederpop hits, zoals ‘Beauty & De Brains’, ‘Sexy Als Ik Dans’, ‘Hoe’ en ‘IJskoud’. Hij raakt mensen door te doen wat hij het liefste doet: muziek maken.

Biografie Nielson

De populaire singer-songwriter begon als kleine jongetje toen hij een drumstel voor zijn verjaardag kreeg. Hij deed als tiener mee aan verschillende talentenjachten en volgde na de middelbare school een opleiding aan de Herman Brood Academie in Utrecht, op de hiphop-afdeling. Hoewel hij begon met rappen, vond hij na zijn opleiding zijn passie: het schrijven en zingen van Nederlandstalige liedjes. Dat dit hem erg goed afging, bleek wel tijdens het programma De beste singer-songwriter van Nederland in 2012. Zijn deelname aan dit programma maakte hem bekend bij het grote publiek.

Nielsons debuutalbum Zo Van Ah Yeah kwam in 2014 op nummer twee binnen in de hitlijsten. Hij scoorde een gigantische hit met het nummer Beauty en de Brains, waarmee hij drie keer platina behaalde. Er volgde een clubtour langs verschillende bekende poppodia, zoals Paradiso en Tivoli. Daarnaast verzorgde Nielson in juni van dat jaar het voorprogramma van Guus Meeuwis.

Samenwerking met verschillende artiesten

Singer-songwriter Nielson scoort niet alleen in zijn eentje, maar ook samen met andere artiesten, grote hits. Het nummer Hoe, dat hij in het voorjaar van 2013 opnam met Miss Montreal, werd een gigantisch succes. Het duo won hiermee een 100% NL Award voor de hit van het jaar. Later dat jaar maakte Nielson samen met de mannen van Bløf het nummer Mannenharten, de titelsong van de gelijknamige film. Ook deze single werd een groot succes en stond 14 weken in de Nederlandse Top 40.
Met zijn eigen show Weet je wat het is? liet Nielson zien dat hij niet alleen goed kan zingen, maar ook een feestje kan bouwen. In 2016 verkocht hij twee keer de Heineken Music Hall uit met een show vol covers, eigen werk en een heuse afterparty.

Twee Edisons voor Nielson

In 2018 brengt Nielson zijn nieuwste album ‘Diamant’ uit en scoort hij een megahit met de track ‘IJskoud’. Het album leverde hem twee Edisons op.
In 2021 bracht hij onder zijn eigen naam de EP Grijs uit. De gelijknamige single symboliseerde de afsluiting van een donkere periode na het plotselinge verlies van dierbaren. Het nummer werd een platina hit dankzij de vertolking van Jaap Reesema in het programma ‘Beste Zangers’. Samen brachten zij een speciale versie ten gehore tijdens het jaarlijkse Televizier Gala wat tot grote ontroering leidde in Nederland. De video op youtube is inmiddels 1 miljoen keer bekeken.

Terug op de kaart

Zijn deelname aan Beste Zangers, waarin hij vertolkingen van andermans liedjes overgiet met zijn herkenbare maar verrassende geluid, resoneert bij het publiek, geeft zijn 10-jarig artiesten jubileum extra glans en zet hem terug op de kaart.

In het najaar van 2022 staat Nielson in de theaters met zijn voorstelling Vertrouwd & Nieuw. De voorstelling wordt zo goed ontvangen dat hij zijn debuut mag maken in Koninklijk Theater Carré.
In de lente van 2023 maakt hij zijn Pinkpop-debuut, en kondigt hij een nieuwe clubtour aan. In datzelfde jaar lanceert hij zijn nieuwe album ‘Niels’ die goed is voor miljoenen streams.

Nielson boeken voor je evenement

Wil je Nielson boeken voor je evenement? Het begrip ‘singer-songwriter’ is Nielson allang ontstegen, hij is een onmisbare act op de grote Nederlandse podia. Nielson boeken doe je exclusief bij BENZ Agency voor je besloten evenement. Nielson op je corporate event is voor zowel de gasten op de dansvloer als de muziekliefhebber aan de hangtafel een bijzonder cadeau. ‘Ijskoud’, ‘Sexy als ik Dans’ en ‘Beauty & de Brains’ zijn nog maar een kleine greep uit de grote hits, in totaal meer dan 220 miljoen keer beluisterd op Spotify, die voorbij zullen komen in een unieke setting met twee muzikanten. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Boeken
Prijs op aanvraag Vraag Nielson aan via de knop hieronder voor meer info.

0.00

Kunnen we je helpen?
Kunnen we je helpen?
Mail ons
BENZ Agency
Download presskit
Boekingsinformatie

Tijdsduur

1 x 25 min.

Techniek

Incl. monitor set

Bezetting

3 personen

Genre

Nederlandstalig

Prijs

Op aanvraag

Boekingsmogelijkheden

Extra informatie

Aantal genodigden

,

Categorie

Evenementen

,

Genre

,

Tijd

Type event

, , , ,