Beschrijving

Nielson

Nielson boeken

Bekende singer-songwriter Nielson op je event

Nielson boeken voor je feest of evenement? Een optreden van Nielson is gegarandeerd een feestje. Met behulp van zijn gitaar speelt hij voornamelijk positieve en energieke Nederlandstalige popliedjes.

Nederlandstalige singer-songwriter Nielson

De populaire singer-songwriter begon als kleine jongetje toen hij een drumstel voor zijn verjaardag kreeg. Hij deed als tiener mee aan verschillende talentenjachten en volgde na de middelbare school een opleiding aan de Herman Brood Academie in Utrecht, op de hiphop-afdeling. Hoewel hij begon met rappen, vond hij na zijn opleiding zijn passie: het schrijven en zingen van Nederlandstalige liedjes. Dat dit hem erg goed afging, bleek wel tijdens het programma De beste singer-songwriter van Nederland in 2012. Zijn deelname aan dit programma maakte hem bekend bij het grote publiek.

Nielsons debuutalbum Zo Van Ah Yeah kwam in 2014 op nummer twee binnen in de hitlijsten. Hij scoorde een gigantische hit met het nummer Beauty en de Brains, waarmee hij drie keer platina behaalde. Er volgde een clubtour langs verschillende bekende poppodia, zoals Paradiso en Tivoli. Daarnaast verzorgde Nielson in juni van dat jaar het voorprogramma van Guus Meeuwis.

Nielson met verschillende artiesten

Singer-songwriter Nielson scoort niet alleen in zijn eentje, maar ook samen met andere artiesten, grote hits. Het nummer Hoe, dat hij in het voorjaar van 2013 opnam met Miss Montreal, werd een gigantisch succes. Het duo won hiermee een 100% NL Award voor de hit van het jaar. Later dat jaar maakte Nielson samen met de mannen van Bløf het nummer Mannenharten, de titelsong van de gelijknamige film. Ook deze single werd een groot succes en stond 14 weken in de Nederlandse Top 40.
Met zijn eigen show Weet je wat het is? liet Nielson zien dat hij niet alleen goed kan zingen, maar ook een feestje kan bouwen. In 2016 verkocht hij twee keer de Heineken Music Hall uit met een show vol covers, eigen werk en een heuse afterparty.

In 2018 brengt Nielson zijn nieuwste album ‘Diamant’ uit en scoort hij een megahit met de track ‘Ijskoud’. Dit maakt dat Nielson inmiddels niet meer te missen is op de grootste radio stations, festivals en evenementen.

Nielson boeken voor je evenement

Wil je Nielson boeken voor je evenement of feest? Neem dan contact met ons op.

Boeken

0.00

Heb je vragen? Bel of app ons dan!
Heb je vragen?
Neem contact op
Boekingsinformatie

Tijdsduur

1 x 20 min.

Techniek

Incl. geluid < 750 pers.

Bezetting

1 persoon

Genre

Nederlandstalig

Prijs

Op aanvraag

Boekingsmogelijkheden

  • Ook te boeken als bandshow

Extra informatie

Aantal genodigden

,

Categorie

Evenementen

,

Genre

,

Tijd

Type event

, , , ,