Beschrijving

Jan Smit

Jan Smit boeken

Bekende zanger Jan Smit op je evenement

Jan Smit boeken voor je feest of evenement? Deze bekende zanger boek je nu bij BENZ Agency.
Zonder enige vorm van plankenkoorts betreedt Jan Smit als lid van het koor ‘De Zangertjes van Volendam’ op tienjarige leeftijd in Volendamse klederdracht het podium om met BZN-zangeres Carola Smit het duet ‘Mama’ te zingen. Een half jaar later staat zijn naam in het Guinness Book of Records. Na The Beatles en Procol Harum is Jantje Smit de eerste Nederlander en jongste artiest ooit die op nummer één binnenkomt in de Top 40, met ‘Ik zing dit lied voor jou alleen’.

Biografie Jan Smit

De mannen van BZN creëren meerdere succesvolle liedjes en krijgen met Jantje, dankzij manager Jaap Buijs, voet aan de grond in Duitsland. Jantje Smit wint de ene na de andere liedjesshow en verovert zelfs, aan de zijde van Oostenrijker Oswald Sattler, de meest prestigieuze muziekprijs: de Grand Prix der Volksmusik, met ‘Ich zeig dir die Berge’. Als tiener verblijft de Volendamse artiest het grootste gedeelte van het jaar bij onze oosterburen. Het levert hem in 2001 de Exportprijs op, als best verkocht Nederlands product in het buitenland.

Terug naar de thuisbasis

Na miljoenen kilometers per auto, vliegtuig en helikopter tussen Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Noord-Italië wordt op zeventienjarige leeftijd ietwat van koers veranderd. Met nieuwe liedjesschrijvers (zijn dorpsgenoten Cees Tol & Thomas Tol) wordt in eigen land aan een nieuwe start gewerkt. Daarnaast slaat de zanger zelf aan het schrijven, samen met zijn maatje Simon Keizer, die later zal doorbreken met Nick & Simon.

In 2004 is het momentum daar. Tijdens één van de vele optredens op een Piratenfestijn adviseert zanger Jannes zijn Volendamse collega om met ‘Als de nacht verdwijnt’ starten. Het betreffende liedje blijkt in de betreffende regio razend populair. Inderdaad, als Jan Smit de eerste woorden zingt, gaat het dak er af. Jantje is Jan geworden en met zijn eigen realitysoap ‘Gewoon Jan Smit’ groeit hij uit tot een nationale knuffelbeer. Die het Nederlandstalige lied nieuw leven inblaast. ‘Gewoon Jan Smit’ wint in 2005 zelfs de Televizier Ring. Het aantal nummer één hits neemt toe vanaf 2005: prijzen als een TMF Award, Edison en Gouden Harp worden zijn deel. Maar natuurlijk ook vele gouden en platina platen.

Jan Smit terug in Duitsland

In 2012 zit Jan vijftien jaar in het vak en begint zijn eigen platenlabel, Vosound Records. Er komt een verzamelalbum, vijf jubileumconcerten in Ahoy en zijn biografie. In dat jubileumjaar wordt door Jan zelf het eerste fundament gelegd voor een comeback bij de Duitsers. In maart 2013 maakt hij zijn rentree op de Duitse tv. Hij trekt Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk door met de succes formatie KLUBBB3. Dit concept is inmiddels uitgegroeid tot een ware hype.
Maar in 2018 brengt Jan Smit ook weer een Nederlandstalig album uit genaamd ‘Met Andere Woorden’ met de populaire single ‘Ik wil slapen’ met Alain Clark en Glen Faria.

Jan Smit bij de Toppers

Voor Jan Smit kwam er een droom uit toen hij Gerard Joling, Jeroen van der Boom en René Froger mocht aanvullen als vierde topper. In 2019 beleefden ze een spetterende jubileum editie in de Johan Cruijff ArenA. Ook mag Jan samen met Edsilia Rombley en Chantal Janzen het Eurovisie Songfestival in Ahoy Rotterdam presenteren. Toch blijft muziek altijd de hoofdmoot.

Jan Smit boeken?

Deze bekende zanger op je event? Jan Smit boeken voor een optreden doe je nu bij BENZ Agency. De zanger brak op jonge leeftijd door met het lied ‘Ik zing dit lied voor jou alleen’. In zijn tape set van 1 x 30 minuten of live met band komen nummer één hits van Jan langs als ‘Laura’, ‘Als de morgen is gekomen’, ‘Stilte in de storm’ en ‘Leef nu het kan’. Een optreden waarmee ongetwijfeld de hele zaal uit z’n dak gaat. Wil je ook andere artiesten boeken? Niet alleen voor boeken Jan Smit, maar ook voor andere Nederlandse artiesten boeken ben je bij ons op het juiste adres. Diverse bekende Nederlandse zangers of ander muziek gerelateerd entertainment vind je bij ons artiestenbureau. Neem contact met ons op voor meer informatie, zoals beschikbaarheid of een gratis offerte opvragen, vrijblijvend een optie plaatsen of boekingen. De genoemde prijzen zijn excl BTW en BUMA. Bel of mail en we vinden voor jou het passend entertainment.

Boeken
Tape act 1 x 30 min., incl. geluid < 700 pers.
€ 17.950,00
De genoemde prijs is een richtprijs. Vraag Jan Smit aan via de knop hieronder voor meer info.

0.00

Kunnen we je helpen?
Kunnen we je helpen?
Mail ons
Boekingsinformatie

Tijdsduur

1 x 30 min.

Techniek

Incl. geluid < 700 pers.

Bezetting

1 persoon

Genre

Zanger

Prijs

Vanaf € 17.950,00

Boekingsmogelijkheden

  • Met live band op aanvraag

Extra informatie

Aantal genodigden

,

Categorie

Evenementen

,

Genre

Tijd

Type event

, , , ,

Budget

,