Beschrijving

Jan Smit

Jan Smit boeken

Bekende zanger Jan Smit op je evenement

Jan Smit boeken voor je feest of evenement? Deze bekende zanger boek je nu bij BENZ Agency.
Zonder enige vorm van plankenkoorts betreedt Jan Smit op tienjarige leeftijd in Volendamse klederdracht het podium om met BZN-zangeres Carola Smit het duet Mama te zingen. Een half jaar later staat zijn naam in het Guinness Book of Records. Na The Beatles en Procol Harum is Jantje Smit de eerste Nederlander en jongste artiest ooit die op nummer één binnenkomt in de Top 40, met “€˜Ik zing dit lied voor jou alleen”.

De mannen van BZN creëren meerdere succesvolle liedjes en krijgen met Jantje, dankzij manager Jaap Buijs, voet aan de grond in Duitsland. Jantje Smit wint de ene na de andere liedjesshow en verovert zelfs, aan de zijde van Oostenrijker Oswald Sattler, de meest prestigieuze muziekprijs: de Grand Prix der Volksmusik, met “€˜Ich zeig dir die Berge”€™. Als tiener verblijft de Volendamse artiest het grootste gedeelte van het jaar in Duitsland. Het levert hem in 2001 de Exportprijs op, als best verkocht Nederlands product in het buitenland.

Jan Smit in Nederland

Na miljoenen kilometers per auto, vliegtuig en helikopter tussen Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Noord-Italië wordt op zeventienjarige leeftijd ietwat van koers veranderd. Met nieuwe liedjesschrijvers (zijn dorpsgenoten Cees Tol & Thomas Tol) wordt in eigen land aan een nieuwe start gewerkt. Daarnaast slaat de zanger zelf aan het schrijven, samen met zijn maatje Simon Keizer, die later zal doorbreken met Nick & Simon.

In 2004 is het momentum daar. Tijdens één van de vele optredens op een Piratenfestijn adviseert zanger Jannes zijn Volendamse collega om “€˜Als de nacht verdwijnt”€™ in te starten. Het betreffende liedje blijkt in de betreffende regio razend populair. Inderdaad, als Jan Smit de eerste woorden zingt, gaat het dak er af. Jantje is Jan geworden en met zijn eigen realitysoap “Gewoon Jan Smit”€™, groeit hij uit tot een nationale knuffelbeer. Die het Nederlandstalige lied nieuw leven inblaast. “€˜Gewoon Jan Smit”€™ wint in 2005 zelfs de Televizier Ring. Het aantal nummer een hits neemt toe, een Edison en Gouden Harp worden zijn deel.

Jan Smit terug in Duitsland

In 2012 zit Jan Smit vijftien jaar in het vak en begint zijn eigen platenlabel, Vosound Records. Er komt een verzamelalbum, vijf jubileumconcerten in Ahoy en zijn biografie. In dat jubileumjaar wordt door Jan zelf het eerste fundament gelegd voor een comeback in Duitsland. In maart 2013 maakt hij zijn rentree op de Duitse tv. Hij trekt Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk door met de succes formatie KLUBBB3. Dit concept is inmiddels uitgegroeid tot een ware hype.

Jan Smit bij de Toppers

Voor Jan Smit kwam er een droom uit toen hij Gerard Joling, Jeroen van der Boom en René Froger mocht aanvullen als vierde topper. In 2019 beleefden ze een spetterende jubileum editie in de Johan Cruijff ArenA. Ook mag Jan Smit samen met Edsilia Rombley en Chantal Janzen het Eurovisie Songfestival in Ahoy Rotterdam presenteren.

Jan Smit boeken?

Deze bekende zanger op je event? Jan Smit boeken doe je nu bij BENZ Agency. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Boeken
    • 14000 €
      1 x 30 min., incl. geluid < 700 pers.

0.00

Heb je vragen of wil je deze artiest boeken voor een coronaproof (online) event? Bel of app ons dan!
Heb je vragen of wil je deze artiest boeken voor een coronaproof (online) event?
Neem contact op
Boekingsinformatie

Tijdsduur

1 x 30 min.

Techniek

Incl. geluid < 700 pers.

Bezetting

1 persoon

Genre

Zanger

Prijs

Vanaf € 14.000,00

Boekingsmogelijkheden

  • Met live band op aanvraag

Extra informatie

Aantal genodigden

,

Categorie

Evenementen

,

Genre

Tijd

Type event

, , , ,

Budget

,